UBU er nærmest ikke eksisterende i Danmark! Sådan skriver Anja Weile og Lars Myrthu-Nielsen, begge fra Øko-net i en artikel i det nyeste nummer af Miljøsk (NOAH’s Tidsskrift om miljø og samfund – nr. 45 Januar 2007).

FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU) der løber fra 2005-2014, er nu 1/5 inde i tiåret. Men i Danmark er det nærmest ikke eksisterende og få ved overhovedet at tiåret eksisterer. Regeringen har ikke taget lederskab, og selvom der er etableret et tværministerielt samarbejde under ledelse af Undervisningsministeriet og UNESCO-nationalkommissionen, sker der intet konkret eller målbart.

Det manglende aktivitetsniveau står i misforhold til det stigende behov for en samfundsmæssig omstilling til bæredygtig udvikling, som FN og Verdenssamfundet efterlyser. Skal tiåret blive til noget i Danmark, så skal der mere kød på nu. Vi må have nogle klare mål, der på sigt kan danne grundlag for en evaluering. Det er ikke nok med et dialogmøde, en pjece og endnu en hjemmeside. Der er ikke brug for alibi-projekter. Vi efterlyser derimod en seriøs national strategi.

Hent hele artiklen ’Nej til alibi-projekter’ som pdf eller læs den direkte på Noahs hjemmeside.

Nej til alibi-projekter (pdf)

Artiklen på Noahs web

Øko-nets UBU10-portal