Danmarks hemmelige strategi for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling kommer nu frem i lyset og i en dansk oversættelse ved Øko-net. Find UNECE-strategien på Øko-nets portal for UBU. Dagbladet Information har samtidig taget sagen op i to artikler med overskrifterne: ”Bertel Haarder sylter miljø-årti” og ”SF kræver undervisningsministeren i samråd om miljø-årti”.

Den danske regering har i marts 2005 tilsluttet sig UNECE’s strategi for Uddannelse for Bæredygtig Uddannelse (UBU). Denne strategi indeholder en række forpligtelser og vejledninger i forhold til hvorledes Danmark engagerer sig i FN’s tiår for UBU.
Dette har dog foreløbig været en dokument-tilslutning uden større indflydelse på den førte politik.
I forlængelse af arbejdet i det danske ngo-netværk, UBU-netværket, har Øko-net nu oversat strategien i håb om at en dansk oversættelse, vil minde de ansvarlige politikere og ministerier om omfanget af opgaven at skabe Uddannelse for Bæredygtig Udvikling i Danmark.

Den oversatte strategi kan downloads i sin fulde længde og i et resume på www.ubu10.dk
Læs også her mere om UBU-netværket, som Øko-net er koordinator for.

Artiklerne om UBU kan læses i Dagbladet Information side 12-13, onsdag d. 21. februar 2007. Har man adgang til Informations arkiv kan man også bruge linket her til højre.

UNECE strategien for UBU

Artikel om UBU i Information

Forsiden af ubu10.dk