GRO Festival: Hvad vil vi med landbruget?

fredag kl. 15.00-15.45 – Havnegade, 1058 København K

Hvad vil vi med landbruget?
En samtale mellem Kristoffer Tejlgaard, Andelsgaarde, Lars Myrthu-Nielsen, Øko-net og Mette Ebbesen, Det lille Jordbrug.

“Lev og lær”, “En omvendt Grundtvig”, “Vi køber landet tilbage”. En ny bevægelse spirer: Vi skal se mod landet. Hvilke visioner ligger bag bevægelsen? Og hvorfor er det vigtigt at vi i klima-krisens tid får muld mellem fingrene?

Kristoffer Tejlgaard er arkitekt og en af initiativtagerne til foreningen Andelsgaarde, hvis mission er at være en er at være fødselshjælper i en ny bevægelse, der køber mindre landbrug op og stifter en andelsforening, der forpligter sig på at omlægge jorden efter bæredygtige principper. Det er en model for, hvordan vi i fællesskab kan opkøbe mindre landbrug og gå i gang med at dyrke jorden på en bæredygtig måde. Vi gør det for at imødegå den stigende klima- og biodiversitetskrise og for at få sunde fødevarer i fremtiden.
Læs mere her: andelsgaarde.dk

Lars Myrthu-Nielsen er daglig leder i Øko-net, som er en oplysningsorganisation. Øko-nets overordnede mål at bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling, er det Øko-nets formål at informere, oplyse, inspirere og skabe bred folkelig inddragelse og dialog omkring økologi, miljø og bæredygtig udvikling.
Læs mere her: https://eco-net.dk

Mette Ebbesen er højskoleelev på “Det Lille Jordbrug”. Linjen er startet af en lille håndfuld nystartede jordbrug sammen med Jyderup højskole. De vender Grundtvig på hovedet og invitere de unge lærde ud i marken.

Eventet er en del af GRO Festival for mad & klima 2019 og afholdes i Sceneteltet.

Find arrangementet på FB her: https://www.facebook.com/events/292142441730147/