Global Klima Aktionsdag Lørdag 6. Dec 2008
”Handling Nu ! Ikke flere tomme ord”.

Program København

Christianshavns Torv

Kl. 12.30: Musik v. Orkestar Baxtalu

Kl. 13.00: Rikke Fog-Møller, Klimabevægelsen

Henrik Stubkjær, Folkekirkens Nødhjælp

Kim Ejlertsen, Miljøbevægelsen NOAH

Martin Lidegaard, Tænketanken CONCITO

Kl. 13.25: Afgang fra Christianshavns Torv

Kl. 13.45: Kutter Anton v. Knippelsbro/Havnegade

Musik v. Esben Just / Elizabet

Knud Andersen, Landsforeningen Levende hav

Kl. 14.05: Tale ved Christiansborg

Mads Kissow, KlimaX

Rådhuspladsen

Kl. 14.30: Thomas Meinert Larsen, Klimabevægelsen

Sine Beuse Fauerby, Danmarks Naturfredningsforening

Musik v. Trolle og Tormod

Asbjørn Bjerre, Danmarks Vindmølleforening

Ross Jackson, Økologisk Finansmand, Pioner i Gaia Trust

Satire v. Jakob Morild

Dennis Kristensen, FOA (ca. 15.20)

Ole Birch, Danske Kirkers Råds Klimagruppe

John Holten-Andersen, Civilsamfundets Klimaforum

Musik v. Tobias Heilman

Musik v. The Geist

Foreløbig har følgende organisationer valgt at bakke op om aktionsdagen i København: Klimabevægelsen, Landsforeningen Levende Hav, Folkekirkens Nødhjælp, Danish Muslim Aid, Mellemfolkeligt Samvirke, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøbevægelsen NOAH, Det Økologiske Råd, Greenpeace, Organisationen for Vedvarende Energi, Øko-net, Natur og Ungdom, Agendaforeningen Sundby, Grøn Vesterbro/Sydhavn, KlimaX, SF Ungdom, Radikal Ungdom, SUF, Pædagogstuderendes Studieorganisation, Internationale Socialister/ISU, LL Frederiksberg Seminarium, Byggefagenes Samvirke Kbh., TIB Kbh., 3F Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Forening København, LO Storkøbenhavn

Vi ønsker at gennemføre en kampagne/demonstration med en så bred opbakning som muligt, herunder med repræsentation af en lang række af forskellige organisationer, institutioner, bevægelser mv. og på tværs af diverse politiske, branchemæssige, religiøse og andre skel, men naturligvis med den overordnede dagsorden at vise at befolkningen er stærkt bekymrede for de forestående kritiske klimaforandringer, og at vi både kan, vil og skal stå sammen om at påvirke og opmuntre politikerne til at tage deres ansvar alvorligt og tage de nødvendige beslutninger der skal til for at undgå den forestående globale klima-krise.

I Århus er der badetøjs demonstration på Store Torv fra kl. 11.30. Læs mere om aktiviteterne i Århus hér. Pressekontakt Casper Rasmussen Tlf. 5046 2930.

I Odense er der Nisse-aktion fra kl. 10-13 på Grønttorvet og i byens gader. Der er fremmøde ved Ove Sprogø´s plads (v. springvandet) kl. 10.00. Pressekontakt Henning Leth på 4095 3877.

I København har vi har fastlagt tid og sted for kampagnen/demonstrationen som forløber fra Christianshavn Torv lørdag den 6 december kl. 13.00 og slutter på Rådhuspladsen fra kl. 14.30 med taler og musik. Pressekontakt Thomas Meinert Larsen Tlf. 2271 7058

Hent plakat for klimademo

Hent flyer for klimademo

Den globale aktionsdag