Det nye forslag fra regeringen om at spare på portostøtten til fag- og organisationsblade er et dødsstød til debat- og demokratibærere. Bl.a. Dansk Folkeoplysnings Samråd har taget til genmæle.

Regeringens forslag om at fjerne blad portostøtten vil ramme Nyhedsbladet Øko-net hårdt, og give en merudgift på ca. 100.000 kr. om året. Dette vil bladet formodentlig ikke kunne klare, som mange andre af den type blade ikke vil. Protesterne har da også lydt fra mange sider.

Dansk Folkeoplysnings Samråd, hvor Øko-net er en af de 39 medlemsorganisationer, har netop udsendt en pressemeddelelse om problemet med overskriften: Dødsstød til debat- og demokratibærere.

I pressemeddelelsen påpeges det bl.a. at hvis Hvis Folketinget vedtager regeringens forslag, betyder det, at de fleste organisationer simpelthen må opgive at udsende de blade, som altså udover medlemsstof, også er bærere at et væsentligt debat- og demokratibærende element.
Læs hele pressemeddelelsen her til højre.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård, skrive i det nyeste nummer af Journalisten (nr. 13, august 2003): Regeringens og Dansk Folkepartis tanker om at spare på portostøtten til fag- og organisationsblade er visionsløs mediepolitk, der vidner om manglende forståelse for mediernes rolle for demokratiet.

Pressemeddelelsen fra
Dansk Folkeoplysnings Samråd