Læs meget mere om den nye CD på hjemmesiden for:
KLIMAALARM – KLIMAKRISE NEJ TAK!
– og KØB den direkte over nettet fra hjemmesiden (linket her til højre).

KLIMAALARM indeholder smukke ballader, gyngende pop-rock og livsbekræftende poesi!
12 helt nye sange med bl.a. , Mike Sheridan & Kenneth Thordal, Thomas Buttenschøn, Sara Grabow, Povl Dissing & Rasmus Lyberth, Mikael K & Klondyke, Juncker & Jonas Breum + Jøden, Mouritz/Hørslev Projektet og Tamra Rosanes med venner!

Udover en række yngre danske sangskrivere er der også på albumet tekster/sange af tre store danske forfattere og tekst-skrivere, én nulevende og to af døde:
Kim Larsen bidrager med en ny dansk sang, der bliver sunget af Sara Grabow: “Venter på miraklet”. Sangen åbner albumet med vers-linjen: “Hele verden venter hvad vil der ske…?” (og det gør den jo i den grad…hvad bliver resultatet af december klimatopmødet i København?)
Ebbe Kløvedal Reich dukker op i en meget smuk genfortolkning, fra Henrik Strube, af “Fødelandssang”, der stammer helt tilbage fra 1971 og den gang udkom med hippie-musik-kollektivet No Name.
Jan Toftlund, Danmarks store protestsanger og tabernes forkæmper, der d. 2. december 2009 ville være fyldt 60 år, bidrager med en ny ukendt tekst og sang fra hans hånd: “Da Moder jord var jomfru”. Den fremføres af Bænken Inc. og slutter uden omsvøb Klimaalarm-cd”en af med vers-linjerne: “Det værste ved det hele, som føjer spot til kval: det er, vi ikke vil dele den frugtbarhed vi stjal”. (og ja, vi kommer vel før eller siden til at se på vores vestlige verdens overforbrug, den globale fordelingspolitik og udnyttelse af naturressourcerne…).

Cd’en byder også på en ny fællessang ’En grøn fremtid i dag’, der synges af bl.a. Tamra Rosanes, Nanna Lüders Jensen og Ivan Pedersen, Xenia, Peter Busborg og Donna Cadogan. Sangen er en dansk oversættelse af Tamra Rosanes ’A Green Tomorrow Today’, der udkom tidligere på året.

Det er under kampagne-mottoet Klimakrise Nej Tak! at én række danske kunstnere har bidraget til dette nye fælles-album, der udkommer i forbindelse med COP15 klimatopmødet i København (d. 7.-18. december 2009). CD’en er samlet af Øko-net, der også i 2004 udgav en anden fælles-CD: Bæreklang – Sange for Bæredygtig Udvikling. KLIMAALARM tager temamæssigt afsæt i klimakrisen og de problemstillinger den globale opvarmning har stillet menneskeheden overfor.

Et af målene med cd’en er at skabe opmærksomhed på de handlingsmuligheder, der ligger lige for, for at sætte ind overfor klimakrisen, som fx at få FNs tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (2005-2014) til at slå i gennem i Danmark. Målet er i det hele taget at skabe folkeoplysning og netværk omkring bæredygtig udvikling – dette sker bl.a. via portalen www.grønnesider.dk – Danmarks Grønneste Portal!

CD’en indeholder følgende artister og numre:
1. Sara Grabow og Noah Rosanes / Venter på miraklet
2. Mikael K. & Klondyke / Skib Elisabeth 350
3. Thomas Buttenschøn / Næste år
4. Povl Dissing & Rasmus Lyberth Band / Sne
5. Juncker & Jonas Breum feat. Jøden / Biler
6. Kinski / Da vandstanden steg
7. Mike Sheridan & Kenneth Thordal / Digitale Drømme
8. Mouritz/Hørslev Projektet / Så er det klaret
9. Henrik Strube / Fødelandssang
10. Tamra Rosanes, Nanna Lüders Jensen, Donna Cadogan, Ivan Pedersen, Xenia, Peter Busborg, Mette Riis, Marianne von Toornborg, Torsten Lefman & Wili Jønsson / En grøn fremtid i dag
11. Bænken Inc. / Da Moder Jord var jomfru
BONUS Tracks
12. Gnags / Sig nej, sig nej
13. Energy Team Samsø / Energy Island
14. Donna Cadogan / Regn

Cover- og booklet-illustrationer: MandOverBord v. Søren A. Olsen (bookletten indeholder tekster og illustrationer for hvert nummer)

Yderligere informationer om CD’en fås på CD’ens website: www.klimaalarm.dk hvor der også frit kan hentes fotos og illustrationer til pressebrug. Personlig kontakt fås hos Øko-net: sekretariatsleder Lars Myrthu-Nielsen på mobil 40 73 43 24 eller e-mail: lmn@eco-net.dk (Øko-net, Ærtevej 120, Egense, 5700 Svendborg)

Distribution: A:larmMusic og Øko-net (ALARMCD 132 • p&© 2009 Øko-net)

CD’en er støttet af: People”s Climate Action der arbejder for, at COP15 bliver en succesfuld politisk, kulturel og social begivenhed, der involverer og engagerer flest mulige borgere. PCA er stiftet af over 40 store og små NGOer og finansieres af Udenrigsministeriet. Desuden er CD’en støttet af DJBFA og DMF

klimaalarm.dk