Skal bevarelse af naturgrundlaget og et rent miljø være grundlovsbestemte rettigheder og pligter?
Det er hovedspørgsmålet ved et debatmøde som Øko-net afholder grundlovsdag d. 5. juni kl. 13-18 på Den frie Lærerskole i Ollerup.

På mødet er der indledende oplæg af forfatteren og samfundsdebattøren Mikael Witte, tidligere sekretariatschef i Naturrådet John Holten-Andersen, koordinator for 92-gruppen John Nordbo, og fra Øko-net Anne Mette de Visser.

Grundloven er grundlaget for vores retssamfund og folkestyre – det fundament, som man kan bygge de alm. love oven på. Den udtrykker holdninger og værdier, som er fundamentale for det danske samfund – og den er også et symbol på den samfundskontrakt, vi har indgået om at garantere folkestyre – også for fremtidige generationer. Bl.a. derfor er det oplagt at bæredygtighed – som både ret og pligt til bevarelse af vores naturgrundlag – også for fremtidige generationer – må indskrives i grundloven; som en af vores tids grundlæggende værdier, et grundlæggende princip på linje med det demokratiske princip, og et princip, der omfatter såvel den enkelte borger og den enkelte virksomhed som myndigheder og regering.

Der er fri éntre til mødet, der er støttet af Grundlovspuljen og Den Grønne Fond.

Se programmet

Pressemeddelelse