OM efterårs-sæson ’17

Det foregår på ’toppen’ af Svendborg i Ribers Gård, Møllergade 34, lige ved den nye havnetrappe. Der spises og afholdes film/debat i ’Udstillingsrummet’/’Kino 34’, der er en del af fællesskabet Trykkeriet i Ribers Gård.

I anden del af Mad & Debat – Folkeoplysning For Flygtninge, som Øko-net står bag, tager vi springet og døber projektet lidt om, til: Folkeoplysning MED Flygtninge. Dermed ønsker vi blandt andet, at invitere vores nye venner (flygtninge og dansker) med til at forberede folkekøkkenet, og i det hele taget have fokus på at projektet handler om at danne nye venskaber mellem danskere og flygtninge – vi har valgt at kalde det Friendshipping. Således håber vi at få en hyggelig forberedelse af maden, og at de der hjælper også inviterer deres venner og netværk med – vi opbygger netværket omkring gryderne, og udvikler det i folkeoplysningen med film, debat og musik.

Vi vil have en ansvarlig/gæstekok for hver gang vi afholder folkekøkken. Vi henter alt hvad hjertet kan begære af øko-grøntsager fra det økologiske landbrug Økologi på Ærtevej ved Ollerup – maden tillaves i det lille folkekøkken i Ribers Gård hvor hele arrangementet også foregår. Vi spørg/invitere ved tilmelding, om du vil deltage i forberedelserne af maden, nogle timer forud for selve arrangementet!

Vi har målet og håber på at nå bedre ud i flygtninge-miljøerne på Sydfyn – det er i sig selv en opgave at få etableret en klar kontakt, som også bliver modtaget og forstået.

Vi gør et nyt forsøg! Bl.a. i samarbejde med DFUNK Fyn – Dansk Flygtningehjælp Ungdom.
Og som afslutning på dette pilotprojekt, holder Øko-net en stor fynsk Friendshipping-fest med mottoet: ’FÅ EN FLYGTNINGE/DANSKER VEN’

Det sker i samarbejde med Galleri Galschiøt, DFUNK (Dansk Flygtningehjælp Ungdom) Fyn, Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Svendborg og Galleriet Underwaerk på Frederiksøen i Svendborg.

Læs mere om Mad & Debat, samt find program og tilmeldingsinfo på:
www.eco-net.dk/madogdebat

Deltagelse kræver tilmelding senest samme dag kl. 10.00. , og tilmelding er bindende!

Det er gratis for alle at deltag i arrangementerne, da projektet er et pilotprojekt.

Der er dog én lille éntre, for danskere, til Friendshipping-fest d. 26. november.

Adressen hvor arrangementerne holdes er:

Ribers Gård, Møllergade 34, 5700 Svendborg (lige ved den nye havnetrappe i Svendborg)

Visionen, på sigt, er at afholde arrangementer, måske kvartalsvis. Her vil det være en handling og en gave at danskere inviterer og betaler for en flygtninge ven – så vi kan få gang i venskabsopbygningen og et bidrag til integrationen.