ARRANGEMENTERNE (Efterårs-program)

Efterårs-program: FILMENE, FOREDRAGENE & LIVE MUSIK

Det er gratis at deltage i arrangementerne (på nær d. 26.11, hvor der er en lille deltagerbetaling for danskerne)

Søndag d. 29. oktober kl. 16-20 / Intro og opstart af efterårs-sæson!

FORTÆLLINGER FRA EN FLYGTNINGLEJR – mød Aske Jonathan Kreilgaard, der er i mesterlære som kunstner hos AIDOH – Art In Defense of Humanism/Galleri Galschiøt i Odense
I 2015, 22 år gammel, forlod Aske sin uddannelse, sit hus, arbejde og sociale liv i Danmark for at forfølge hans drømme om at observere verden, lave kunst og sociale projekter hvor der er naturligt brug for dem. Det lykkedes ham at rejse rundt i Europa ved at leve hos folk han mødte på sin vej. Nogle få måneder inde i hans rejse kom han til Calais i Frankrig. Synet af den nærliggende Flygtningelejr ’The Jungle’ ændrede hans liv for evigt…

Aske viser billeder, film-klip og fortæller om sine oplevelser – og der bliver en åben debat om flygtninge, integration og hvad vi kan gøre…
Besøg Aske her på: www.Askejk.com

Aske er gæstekok i folkekøkkenet denne søndag. Aske møder vi igen ved sæsonens slutarrangement d. 26. november, hvor han og Galleri Galschiøt, DFUNK Fyn, Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Svendborg og Underwaerk er medarrangør af en Friendshipping sammenkomst med Live Musik og møde mellem danskere og flygtninge.


Søndag d. 5. november kl. 16-20 / Mini-tema 1: Lokal dyrkning og sund mad

ØKOLOGISK LANDBRUG – og det praktiske øko-liv
– ved Allan Bornø Clausen, landmand på det økologisk landbrug Hegnstrup ved Slangerup på Sjælland.

Allan viser lysbilleder og fortæller fra det virkelige øko-liv på landet – og vi får viden og indsigt i hvordan vi får skabt en reel lokal fødevareproduktion, så al mad ikke skal købes i store supermarkeder, fragtes langvejs fra… og tillige i et sundt samspil med naturen.

Allan er gæstekok i folkekøkkenet denne søndag.

Mandag d. 6. november kl. 17-21/ Mini-tema 2: Lokal dyrkning og sund mad
SUND MAD ER ENERGI TIL DIT LIV! – og hvad er superfoods?
– BENNY MADSEN, Mr. Superfood, kok og coach

Manden bag Mr. Superfood hedder Benny Madsen. Han er tidligere højt profileret Michelinkok men har nu et liv og virke baseret på økologisk råvarer, plantebaseret kost og juicing. Det handler om at tage sit eget liv og sin sundhed i egne hænder.
Benny er gæstekok i folkekøkkenet denne mandag.


Søndag d. 19. november kl. 16-20
MOUSSA DIALLO – manden og musikken – mød og oplev en film af Helle Toft Jensen (2015 – 72 min.)
’MOUSSA DIALLO – manden og musikken’ handler om at turde gå efter den store drøm og trods succes blive konfronteret med barndommens dybe svigt og faderopgør. Det er historien om venskab og relationer, om at kunne tilgive og søge forsoning – og finde vej hjem… Moussa er opvokset i Mali, med en dansk mor – men løb hjemmefra som 17 årig og kom til Danmark… med en drøm om at blive musiker…
Filmen tager os med på en usædvanlig rejse – fra ørkenen i Mali til de funky 70’ere og popfede 80’ere – fra Nelson Mandela og Martin Luther King til Anne Linnet & Marquis de Sade – fra Dansk Melodi Grand Prix til indiske guruer.

Det er en dramatisk fortælling om længsel efter accept og kærlighed – en moderne Odyssé med Moussa Diallo som ledestjerne. Den skal bare ses – og efter filmen er der snak og debat med Helle Toft Jensen.
Og søndag d. 26. november er der afslutnings-arrangement – Friendshipping – hvor Moussa Diallo Trio spiller op til en humørfyldt eftermiddag.

Som gæstekok har vi koordinator Grete Johansen Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Svendborg, i samarbejde med eventmager Sonny Adler og Lars Myrthu-Nielsen, Øko-net.


Mandag d. 20. november kl. 17-21
LEVENDE ORD 1: FÆLLESSKAB OG DEMOKRATI – en film af Dola Bonfils (1996 – 44 min.)
Hvad betyder ordet demokrati i vores tid? Er demokratiet i krise i Danmark og Verden? Filmen følger en insisterende nysgerrig Ebbe Kløvedal Reich (forfatter og debattør). Først i dialog med danske politikere. Senere på rejse i Afrika, hvor Kløvedal er fast besluttet på at sætte sine forestillinger og fordomme om ideelle samfundsindretninger på prøve. Kløvedal besøger Naam-bevægelsen i Burkina Faso, hvis stifter Bernard Ouedraogo har udviklet et kvalitativt demokrati på basis af ideer og praksis, der minder om den danske andelsbevægelse. Men er vi parate til at lære af afrikanerne?

Baggrunden for at se denne film, er at Øko-net i 1997 havde Ebbe Kløvedal Reich til at fortælle om mødet med Bernad Ouedraogo – og da den fortælling er smuk og langtidsholdbar, så syntes vi at det er et passende emne at se dagen før det danske kommunal valg 2017, som jo nok de fleste danskere deltager i, men som flygtninge ikke har mulighed for. Så vi tager en aften med fokus på fællesskab og demokrati. Og tak for at vi måtte låne den nyligt digitaliserede udgave af filmen fra Dola Bonfils. Filmen er på fransk/dansk og tekste med engelske undertekster.
Som gæstekok har vi eventmager Sonny Adler i samarbejde med Lars Myrthu-Nielsen, Øko-net.


Søndag d. 26. november kl. 14-19
FRIENDSHIPPING-fest og Live Musik med:
MOUSSA DIALLO TRIO

Vi slutter pilotprojektet Mad & Debat, der er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråd, med en helt anden type arrangement, nemlig en stor fynsk Friendshipping-fest med mottoet: ’FÅ EN FLYGTNINGE/DANSKER VEN’. Vi tror nemlig på at god integration sker bedst ved at vi mødes og udveksler livet og vores livserfaringer sammen.
Der vil være folkekøkken-efterårs-hokkaido-suppe til alle i løbet af arrangementet – og gæstekok er Benny Madsen også kendt som Mr. Superfood. Desuden vil der være kaffe/te m.m. + mulighed for at køb af øko-sodavand og cider.

Der vil også være mulighed for mindre overraskelser i løbet af eftermiddagen, og udover koncerten med Moussa Diallo Trio vil eftermiddagen være et åben rum for networking i en hjertelig ramme!

Vi holder festen i Udstillingsrummet i Ribers Gård (Møllergade 34, 5700 Svendborg), hvis der er max 40 tilmeldt – men hvis der er over 40 tilmeldt så rykker vi det til Galleriet Underwaerk på Frederiksøen (Frederiksø 2, 5700 Svendborg).

Alle tilmeldte får besked via mail dagen før!

ENTRÉ:
Det koster for danskere 50 kr. at deltage – inkl. folkekøkken. Det er gratis for flygtninge at deltage.

Betaling ved tilmelding via MobilePay: 4127 5555 eller bank: Reg. nr.: 8401 Kontonr.: 000 102 1494

SAMARBEJDE:

Frindshipping-festen sker i samarbejde mellem Øko-net, Galleri Galschiøt, DFUNK Fyn, Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Svendborg og Galleriet Underwaerk på Frederiksøen i Svendborg.

Om MOUSSA DIALLO TRIO: 
Forestil dig den rå energi af funk, jazz og traditionel afrikansk musik, som kommer
fra et band sammensat af originale afrikanske rytmer, en svingende afro-jazz guitar, en funky bas. Denne trio udtrykker selve sjælen i en fusion af vestlig og afrikansk musik.

Inciterende rytmer og musikalsk poesi er det, som karakteriserer Moussa Diallo’s musik. Denne musiske konstellation reflekterer vore dages kosmopolitiske virkelighed og udfordrer de kulturelle musiske traditioner ved at skabe en bemærkelsesværdig lyd.

Line up:
Salieu Dibba: Perkussion/vokal
Moussa Diallo: Bass/vokal
Preben Carlsen: Guitar

Kort om samarbejdspartnerne:

Galleri Galschiøt:
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. i Odense. Stedet er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktiviteter, og der er foruden kunstnerens værksted også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.
Hele området er på ca. 10.000 m2, og er åbent for publikum på alle arbejdsdage og søndag imellem 12 til 16.00 – lørdag og helligdage lukket. Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.

Adresse: Banevænget 22, 5270 Odense N – www.gallerigalschiot.dk

Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Svendborg

Frivilliggruppen i Svendborg er en broget flok i alle aldre med forskellige erhverv og interesser. Vores hovedopgave er at være netværkspersoner for familier, par eller enlige med flygtningebaggrund, bosiddende i Svendborg Kommune.Desuden arrangerer vi udflugter for forskellige målgrupper, har uddannelses-mentorer, lektiecafé i Kirkeby, motorikgruppe for mødre med baby –  og efter muligheder klubaktiviteter, ungegruppe, foreningsguider.Som frivillig i gruppen bruger du mange sider af dig selv, men først og fremmest åbenhed, nysgerrighed og tålmodighed. Du lærer en masse om det danske samfund, kulturmøder og en hel del om dig selv :-)Vi giver introduktion til opgaverne og holder månedlige møder med information, ideer og støtte. Du kan se mere op arbejdet på vores åbne Facebook-gruppe: www.facebook.com/Dansk-Flygtningehjælps-frivilliggruppe-i-Svendborg-1267953033276184/
DFUNK Fyn – Dansk Flygtningehjælp Ungdom Fyn:

DFUNK er Dansk Flygtningehjælp Ungdom. DFUNK er en selvstændig ungdomsorganisation tilknyttet Dansk Flygtningehjælp, og vi arbejder uafhængigt af politiske og økonomiske interesser.
DFUNK Fyn er en regional afdeling af Dansk Flygtningehjælp Ungdom, der arbejder for at forbedre unge med flygtningebaggrunds vilkår i Danmark og internationalt. Det gør vi gennem frivillige sociale aktiviteter, gennem oplysningsarbejde om flygtningesituationen, asyl og integration, og gennem en række politiske aktiviteter.

Kontaktperson på Fyn er: Katharina Mootz – www.dfunk.dk

Galleriet Underwaerk:

FRIENDSHIPPING er en del af ART EMPOWERMENT er en del af UNDERWEARKS daglige arbejde og går ud på at samle forskellige mennesker gennem kreativitet og samarbejde i en fysisk ramme, der lægger op til samtale og debat og kreativitet. Det interessante er ikke blot det færdige kunstværk eller det afholdte arrangement, men i lige så høj grad mødet mellem de mennesker der har været med i processen.

Bag Underwaerk står gallerist Christian Noah Møller – www.facebook.com/underwaerk

Øko-net / Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis

Øko-net er en folkeoplysningsorganisation, stiftet i januar 1994. Med det overordnede mål at bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling, er det Øko-net’s formål at informere, oplyse, inspirere og skabe bred folkelig inddragelse og dialog omkring økologi, miljø og bæredygtig udvikling. Det erkendes mange steder – bl.a. i Agenda 21-dokumentet – at en helt afgørende forudsætning for faktisk at realisere en bæredygtig samfundsudvikling er en folkelig inddragelse.
Øko-net er medlemsorganisation hos Dansk Folkeoplysnings Samråd og hos 92-gruppen – Forum for Bæredygtig Udvikling, som er et samarbejde mellem danske miljø- og udviklingsorganisationer, som alle arbejder med opfølgningen på FN’s miljø- og udviklingskonference i Rio i 1992 – www.

** ** ** ** ** **

Afholdte arrangementer i maj/juni 2017 – her de fem første gange:

Premiere! Søndag d. 21. maj kl. 16.00-20.00

GASOLIN’ – en film af Anders Østergaard (2006 – 87 min.)
Et af Danmarks største rock bands! Musik kan samle alle folk – og vi starter Mad & Debat med en dokumentar om et virkelig dansk band. Lige så arketypisk som tv-serien Matador, blot fra en anden tid… Gasolin’ var på sin helt egen måde politisk, eller til stillingen til tidens tilstand og situation, og sang på en ret folkelig måde der, tag fx sangen Hvad Gør Vi Nu Lille Du?


Mandag d. 29. maj kl. 18.00-22.00

En verden uden tid og sted – en film af Peter Hesseldahl (1995 – 49 min.)

»En verden uden tid og sted« er et portræt af den globale kultur, som den ser ud netop nu. En film om en verden, der bliver mere ens, fordi den vestlige livsforms værdier breder sig overalt. I filmen udtaler folk fra alle verdensdele sig om deres syn på denne udvikling. Blandt de ti interviewede er Dalai Lama, tibetanernes åndelige overhoved, Alan Kay, en af computerens visionære fædre og Eduardo Galeano, colombiansk forfatter og historiker. Filmen har et klart økologisk perspektiv, men ikke på en teknologiforskrækket måde. Tværtimod afspejler filmens æstetik, at det digitale samfund har mange – og mange forførende kvaliteter.

Filmen er fra 1995 – og den efterfølgende debat vil bl.a. være om hvordan har Verden udviklet sig siden, og har scenariet holdt stik?

Fremtidsforsker og journalist Peter Hesseldahl kommer selv og viser filmen og deltager i den efterfølgende debat


Søndag d. 11. juni kl. 16.00-20.00

I MORGEN (DEMAIN) (2016 – 118 min.)
– Verden er fuld af gode løsninger

‘Det er en dybt inspirerende film, og man forlader biografen sjældent opløftet og fuld af virketrang.’ Christian Monggaard, Dagbladet Information

Efter en undersøgelse annoncerede, at en stor del af klodens befolkning kunne forsvinde inden år 2100, har Cyril Dion og Mélanie Laurent rejst verden rundt på jagt efter alternative løsninger på de udfordringer, klimaforandringerne stiller verden overfor. Modsat andre film om økologi, bæredygtighed og klimaændringer fastholder ’I morgen’ en optimistisk, humørfyldt vinkel og bringer håb om, at en bedre fremtid er mulig – f.eks. fra København, hvor danskernes cykelkultur kommer under lup. Filmen vandt årets César for bedste dokumentarfilm.

Vi vil i debatten efter filmen debattere vores egen rolle i løsningen af verdens miljømæssige udfordring. Vi lever i en Verden, hvor det forventes at der i fremtiden vil komme op til 200 millioner miljøflygtninge!

 

Mandag d. 19. juni kl. 18.00-22.00

Moving Target (2016 – 30 min.)

Moving Target handler om Ruby, en middel aldrende menneskerettigheds-forkæmper i Colombia. Ruby er en travl men ensom dame, der stædigt fortsætter sit arbejde på trods af, at hun i dag lever med væbnet beskyttelse og tilbringer størstedelen af sin dag på bagsædet af en pansret bil. Ruby har betalt en høj pris for at tale de civile ofres sag i en af de længstvarende konflikter i verden. Langsomt udfoldes Rubys historie om forfølgelse og tab, og skaber et vedkommende og personligt portræt af en kvinde, hvis liv og skæbne er tæt forbundet med den væbnede konflikt i Colombia. Moving Target søger at give et intimt indblik i de menneskelige konsekvenser den colombianske borgerkrig har haft og fortsat har på civilbefolkningen, der må leve og dø i den.

Director: Tanja Wol Sørensen

Producer: Rikke Tambo Andersen

Editor: Christian Einshøj

Sound Design: Mira Falck

Composer: William Smith

Graphics: Åsmund Sollihøgda

Supported by: The Danish Filmworkshop and DFI

Trailer: https://vimeo.com/162806645

 

Søndag d. 25. juni kl. 16.00-20.00

De Vildfarne (2017 – 100 min.)

– se filmen og mød folkene bag spillefilmen ”De Vildfarne”, der er et nyt dansk originalt feel-good drama om hvad der kan ske af positiv forandring ved mødet med den fremmede. Filmen havde verdenspremiere på film festivalen CPH PIX i serien New Danish Talents. Den introduceres af instruktøren Dariusz Steiness, som tidligere har været assisterende instruktør og manuskriptkonsulent for Lars Von Trier, og produceren Katrine Hartmann.

Om filmen:
Den excentriske langskæggede Rolf Svensson har vendt sit hjemland ryggen og valgt at bo i Københavns Ørstedsparken. Her møder han forskellige fremmede mennesker på sin vej og med nærvær, humor og hans livsbekræftende indstilling, kommer Rolf under huden på selv en introvert skeptiker.
Per Juul Carlsen fra P1 Filmland; endelig en film der betyder noget og som handler om menneskeligt nærvær ♥

Medvirkende:
Vibeke Ankjær, Laura Drasbæk, Pauli Ryberg, Joachim Jepsen og som Rolf svenske Björn Andrésen, der både har medvirket i Viscontis ‘Døden i Venedig’ og Roy Anderssons ‘En kærlighedshistorie’, m.fl.

Musik: Ella Fitzgerald, Louis Armstrong & J. Tex.

PRAKTISK INFO:
– Filmen vises med engelske undertekster

Se trailer og læs mere om filmen her:
https://www.facebook.com/dkfiction/?ref=bookmarks

*

De kommende film planlægges undervejs.
Program vil løbende blive annonceret på Øko-nets facebook-side som begivenheder og på hjemmesiden her for projektet, samt via flyers/plakaer mv. i Svendborg.

Del gerne via dine netværk og medier!