Så er det NU det gælder, hvis vi skal stoppe klimaforandringerne og have et grønt og globalt ansvarligt Danmark. Vi laver en stor og flot klimademonstration i København den 29. november, som er global aktionsdag. Det er dagen inden COP21 klimatopmødet starter i Paris. 21 års snak er nok. Vi vil have handling nu.

PROGRAM: Opdateres løbende.
13.00: Klimamarch starter fra Den Røde Plads
15.00- 16.00 Musik og taler foran Christiansborg
Talere:
Connie Hedegaard, tidligere EU-kommissær og Klimaminister
Climate Action Denmark, Emma Bowa fra CARE Kenya
Musik: Steen Jørgensen, Von Dü, Pato, DJ Ras Money,
Turning Tables Mixtape
Konferencier: Signe Wenneberg

På Christiansborg vil der være gratis gløgg og te til at varme sig på – først til mølle.

HANDLING NU – I PARIS OG EFTER
Vi skal sætte fokus på det altafgørende behov for ambitiøs klimahandling.
Verdens beslutningstagere skal forpligte sig til handling både under og efter COP21.

EN VISIONÆR OG FREMSYNET POLITIK FOR KLIMA- OG MILJØ.
Den danske regering skal ikke have lov til at slække på ambitionerne. Danmark skal sende et stærkt signal op til COP21 ved at styrke den danske klimaindsats

100 % VEDVARENDE ENERGI
Der er behov for en global omstilling fra fossile brændstoffer til vedvarende energi, hvor alle har råd og adgang til vedvarende energikilder.

GRØN OMSTILLING TIL GAVN FOR ALLE
Mennesker verden over har brug for en grøn omstilling, som skaber grønne og sunde jobs, der beskytter natur og nærmiljø.

KLIMARETFÆRDIGHED – VERDENS FATTIGESTE SKAL IKKE BETALE DE RIGES KLIMAREGNING
De rige lande skal være med til at finansiere grøn omstilling og klimatilpasning for udviklingslandene.

HVORDAN:
Vores ambition er, at vi laver et stærkt og farverigt demonstrationsoptog med masser af musik undervejs. Vi opfordrer alle til at komme med ud på gaderne med bannere, skilte, udklædning mv. Alle er velkomne, for vi skal vise bredden af klimabevægelsen i Danmark.
Vi går, fordi vi er dybt foruroligede over de klimaforandringer, som forbruget af fossile brændstoffer, jagten på profit og vores overforbrug har skabt. Vi går, fordi vi er dybt indignerede over, at den danske regering sænker ambitionerne lige nu, hvor Danmark skulle træde i karakter og hæve dem. Vi går fordi vi ved at alternativer findes. Kom med og lad os stå sammen for en bæredygtig omstilling – både miljømæssigt, socialt og økonomisk.

ANBEFALERE:
Klimabevægelsen i Danmark, Greenpeace, Vedvarende Energi, Afrika Kontakt, Mellemfolkeligt Samvirke, NOAH, Landsforeningen Levende Hav, Plan2B, Det Økologiske Råd, Danmarks Naturfredningsforening, Agenda 21 Centrene, PUGAD, Ibis, CARE Danmark, Omstilling Nu, SkifergasNejTak, Red jorden simpelt, Verdens Skove, Pole to Paris, Rådet for Bæredygtig Trafik, Verdensnaturfonden WWF, Tid til Fred – Aktiv mod krig, Øko-Net, Caritas, Landsforeningen for Økosamfund, 3F Kastrup,
HK Ungdom, Cyklistforbundet

KONTAKT:
Koordinationsgruppen:
Thomas (Klimabevægelsen) tml@nexs.ku.dk
Mobiliseringsgruppen:
Maja B (MS) mgr@ms.dk
Program og logistikgruppen:
Maja A (MS) man@ms.dk
Presse: Mikala msr@ms.dk

Klimamarchen på Facebook