Øko-net er ved at skabe et nyt projekt under overskriften:
Ensomhedens grå firkanter eller fællesskabets grønne cirkler”.

Vi skal fra det firkantede til det runde i livet! Vi skal fra ensomhedens gade til fællesskabets jorde. Vi skal hylde livet og naturen, der, hvis vi vil have livet, skal erkendes sin afgørende plads! Det er nu eller aldrig. Vi står i en truende klimakrise og en meget presset biodiversitet – så vores miljø og vores adfærd skal endnu engang til debat, og der skal oplyses om, hvad der sker, og hvor den grønne omstilling er. Vi skal i gang med den grønne folkeoplysning, i kølvandet på bølgerne fra Coronaen som har ramt os alle!
Se uddybende baggrund for projektet: https://bu.dk/app/uploads/2021/03/BILAG.pdf
Pga. C-19 er projektet rykket til starten af september 2021.

Øko-net vil afholde mindst ét arrangement i hver af de syv kommuner, som er støttet i puljen – dvs. mindst 7 arrangementer inkl. den lokale PR og brug af sociale medier, samt direkte fremmøde på fx byens torv.
Vores debat- og kulturarrangement har følgende indhold:
– præsentation af Øko-net og Grønt Overblik og andre projekter, som Lev & Lær og GrøntMøde, der inviterer fra hele landet. Ved Øko-net.
– et oplæg til debat om vores grønne omstilling – med udgangspunkt i vores natur- og miljøsituation. Fokus på hvordan får vi igen ‘nærhed og kærlighed – til jorden og naturen!’ Ved en indbudt oplægsholder.
– tid til debat og netværk. Er der nogen, der brænder for at blive kommunens aktive grønne Ankerperson til Grønt Overblik og Grøn Folkeoplysning, i samarbejde med Øko-net.
– musik arrangement med blandt andet sangskriveren Mikael K & Klondyke (solo) fra
Børglum v. Vrå. Han er kendt for at skrive sange om Nordjylland og sange om temaer. Målet er, at han komponer en ny sang til kampagnen om: Nedlukning, grøn omstilling og fokus på en hyldest til naturen og fællesskab!

Vi arbejder på at finde en god leasingaftale eller sponsoraftale til en elbil som skal bringe kampagnen rundt. Vi har kontakt til elbilforeningen FDEL – Forenede danske elbilister. Målet er at kampagnen får sin egen kampagne-elbil med logoer for Grøn Folkeoplysning på.
Vi triller den grønne vej!!!