Grøn Genstart
Vinter-solhverv ’20 til Forårs-jævndøgn ’21
Øko-net’s kampagne for “Jorden og Naturen”

Hent invitationen
Hent første arrangement (desværre aflyst pga. nedlukningen)
Kampagnen på Facebook – som begivenhed. Tryk for din deltagelse – og del gerne i dit netværk! På Facebook og via e-mail. Tak for hjælpen!

Øko-net arbejder videre… Og vi har brug for dig og din hjælp!!
I perioden fra d. 21. december 2020 til d. 20. marts 2021 sætter vi gang i Øko-net og de mange spændende 2021 projekter:

  • GrøntOverblik.dk – Danmarks Grønne Søgeportal – overblik til den grønne omstilling
  • Et musikprojekt som en hyldest til naturen: Nærheden og kærligheden til jorden og naturen
  • GrøntMøde Sydfyn 2021 (afholdes d. 9.-12. september 2021) www.grøntmøde.dk

VI PLANLÆGGER også mindst tre arrangementer på Lev & Lær Gården på Sydfyn – nemlig lørdag d. 23. januar (Øko-net’s 27 års fødselsdag), lørdag d. 20. februar (fællesspisning og koncert) og jævndøgn lørdag d. 20. marts – nærmere følger efter hvad der er muligt i forhold til forsamlinger!

Du kan være med, og støtter samtidig vores grønne folkeoplysning! Det gør du ved at give et gave-støttebidrag (hvor du endda kan få et skattefradrag). Og det gør du ved at blive medlem. Det tilbydes du til en intropris på 100 kr. Når du er medlem kan du være med til de arrangementer vi holder på Lev & Lær Gården En række arrangementer vi holder for at skabe lys, glæde, netværk og nærhed i den mørke tid – og for at forspire og skabe afsæt til nye projekter og planer i 2021.
Og dem er der rigtig mange af…!

Grundet det forvirrende år 2020, er vi komme bagud med at indsamle de årlige gave-støttebidrag for 2020. Bidrag der direkte støtter Øko-nets drift og projekter, og som også giver adgang til at vi årligt kan søge Kulturstyrelsens tipsmidler og få omkring 49.000 kr. i driftstilskud pr. år).
Lige nu er situationen (for 2020 og for 2021) at vi har brug for at indsamle mindst 100 gavebidrag pr. år, for at kunne søge Kulturstyrelsens årlige driftsstøtte. Og vi har i den grad også brug for 100 nye medlemmer – gerne det dobbelte. Kort og godt!

Sådan er du med – Send min. 300 kr.:

  • Giv dit gavebidrag på min. 200 kr. og  tilmeld dig gerne som fast gave-bidragsyder hvert år. Når du støtter med min. 200 kr., er det fradragsberettiget, når vi indberetter det (som kræver at vi skal bruge dit CPR-nummer). Ifølge Ligningslovens §8A kan alle støttebeløb fra 200 kr. op til 16.600 kr./år trækkes fra i skat.
  • Bliv medlem til introduktionspris 100 kr så du kan deltage i Øko-net’s arrangementer på Lev & Lær Gården og støtte den grønne folkeoplysning frem mod det grønne folkemøde GrøntMøde i september 2021. Dit introduktions-medlemskab (når du også støtter med et gave-støttebidrag) til 100 kr. for 2021. (Normalt koster et medlemskab i Øko-net 250 kr. pr. år. For studerende, ledige og pensionister nedsat til 175 kr.)

Send min. 300 kr. ved at overføre beløbet til vores konto i Merkur:
Reg. nr.: 8401 Kontonr.: 000 102 1494
eller bruge mobilepay: 55095
Send samtidig
en mail med dine data til: eco-net@eco-net.dk

Skriv gerne ‘Gavebidrag’ i kommentarfeltet.

Vi bliver glade for generøse bidrag, for dem der er bemidlet til det. Fra 200 kr. og op. Man kan evt. også vælge at støtte en ung studerende i at deltage og betale for vedkommende. Alle indsamlede midler vil støtte op om projekterne ’Nærhed og kærlighed – til naturen og jorden’, der bl.a. byder på nye indspilninger og live-koncerter i 2021 på Lev & Lær Gården, samt ’GrøntMøde Sydfyn 2021’

Læs om arrangementer i kampagnen her!

Hent kampagnens inviation som pdf her

Lidt mere om projekterne hvad der sker:

2020 var året hvor meget ikke gik som forventet og planlagt! For de fleste og mange.
I Øko-net lagde vi godt ud med indvielsen af Lev & Lær Græsrodsgården, d. 24. januar 2020.
Og vi fik også afholdt Årsmødet og Seminaret i juni 2020: Hva’ gør vi nu… NU, lille du!? – grøn genåbning, aktion, omstilling og folkeoplysning i krisernes skygger!
Dertil afholdt vi i september premiere på det nye koncept Grønne Staldtips + fællesspisning. Og vi fik afholdt en koncert med Mads Mouritz – Flyt på Landet-tour – en koncert der varsler nye takter og toner i 2021.

Det som vi måtte udsætte var markeringen af 20 året for ØkoTræf2000 – nemlig det nye GrøntMøde Sydfyn – der skal være et forum for grøn omstilling, med fokus på tabuer og de mest presserende i miljøkampen. Vi planlægger nu at GrøntMøde afholdes i sensommeren 2021 (9-12. september 2021). I tiden op til GrøntMøde vil vi arbejde på at for ankre portalerne GrøntOverblik.dk og BU.dk med lokale ankerpersoner og partnere, i alle Danmarks Regioner – hvor vi i første omgang vil udvikle arbejdet i 3 kommuner – den største, den mellemste og den mindste, i hver af de 5 regioner.

Desuden vil vi tage hul på Grønne Staldtips foredrag/samtaler, fællesspisninger, koncerter, kurser og workshops i foråret og sommeren 2021 på Lev & Lær Gården.

Vi planlægger at indspille og udgive en hyldest plade for Jorden & Naturen. En compelation-plade, der skal fuldende en trilogi, hvor de to første er pladerne Bæreklang – Sange for Bæredygtig Udvikling (2004) og Klimaalarm – Klimakrise Nej Tak! (2009), der samtidig udgives på vinyl og gøres tilgængelig på streaming-tjenesterne.

Med din deltagelse, gavebidrag og medlemskab, bakker du op og er med.

Det er nemt og har stor betydning for arbejdet! I Øko-net arbejder vi for det grønne og folkelige miljøarbejde – vi kalder det samlet for Grøn Folkeoplysning! Vi har vores økonomi via medlemmer, tipsmidler, projektmidler og gave-støttebidrag. Der er desværre mange om at søge de puljer og fonde, der støtte grønne projekter. Derfor brugte vi i 2020 en del energi på at lobby for en ny Grøn Fond. Dog foreløbig uden held, men det arbejder fortsætter i 2021.