Om Øko-net bag projektet

Øko-net har i 20 år arbejdet med at bygge netværk op i samfundet mellem ildsjæle og grønne iværksættere, og det resterende samfund. Vi bygger på en dansk folkeoplysnings tradition, og har været med til at sætte bæredygtighedsudfordringen på folkeoplysningsdagsorden. Fra 1995 og frem til 2002 modtog vi driftstøtte fra Den Grønne Fond i Miljøstyrelsen, og modtog årligt 800.000 kr. til at drive vores folkeoplysende arbejde.

Vores vision er at informere, inspirere og inddrage befolkningen i forsøget på at bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling. Vi indfrier vores vision ved at skabe debat, oplysning, handling og netværker. Øko-net har cirka 500 medlemmer og udsender løbende nyhedsblad og nyhedsmail mv. om bæredygtig udvikling til en bred målgruppe i hele Danmark og Norden.

Vi ønsker at inspirere og udvikle dem, der skal være frontløbere i handling og praksis for en bæredygtig udvikling og fremtid. Samt at tilbyde et kreativt debat-, lærings- og udviklingsmiljø, for at forskellige målgrupper, der vil udfodres og lære deres bæredygtige kompetancer.

Øko-net er medlem af de fire paraplyorganisationer:
“92-gruppen – Forum for Bæredygtig Udvikling” (23 danske miljø- og udviklingsorganisationer), “Dansk Folkeoplysnings Samråd” (34 landsdækkende, folkeoplysende organisationer), “RCE Danmark – Netværk for Læring og Uddannelse for Bæredygtig Udvikling” (20 danske uddannelsesorganisationer) og “CISU – Civilsamfund i Udvikling” (286 danske udviklingsorganisationer)

Øko-net driver flere hjemmesider:
www.eco-net.dk – der er foreningens hjemmeside
www.grøntoverblik.dk – der er en guide til det grønne Danmark
www.bu.dk – portal om bæredygtig udvikling

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.