Balanceakten er en nordisk kampagne for at få uddannelser til at uddanne i bæredygtig udvikling. Alle uddannelser er omfattet af at FN har udnævnt 2005-2014 som et tiår for Udannelse for Bæredygtig Udvikling.

Balanceakten inviterer og opfordrer alle Nordens uddannelses-institutioner m.v. til at tilslutte sig et nordisk samarbejde omkring Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.
De institutioner, der tilslutter sig, forpligter sig til at arbejde for 7 værdier og 3 konkrete mål.
De 3 overordnede mål, er at:
– Undervisningen omfatter bæredygtighed i teori og praksis
– Institutionens drift er bæredygtig
– Institutionen skaber folkeoplysning samt folkelig og politisk debat om bæredygtig udvikling

Med støtten fra Totalkredit, vil Balanceakten nu bl.a. også blive lanceret over for de danske efterskoler. I den foreløbige kampagne har vi især været rettet mod de nordiske højskoler, men i Danmark har vi oplevet at de har været for presset økonomisk (grundet den almindelige højskolekrise), og kun få højskoler er kommet i gang, på trods af at de kommer i netværk med en række norske og svenske højskoler (en spændende mulighed). Efterskolerne er også skoler man bor på, og de fleste er godt kørende (nogen vil endda sige at de har overtaget en stor del af de tidligere højskole søgende unge). At tage på efterskole er en skelsættende oplevelse og en ny retning i livet. Balanceakten vil være en fantasitsk kampagne, der kan foren uddannelse, skoleophold og undervisning med en bæredygtig praksis og læring.

Bæredygtig udvikling handler om en miljømæssig, økonomisk og social retfærdig fremtid – din, vores og deres fremtid.
Tager du stilling og handler, påvirker du udviklingen.
Gør du ikke, påvirker du den også!

*

Øko-net har udover Balanceakten også i snart 10 år samlet og kategoriseret grønne adresser og projekter på portalen Øko-info/GrønneSider – en guide til det grønne Danmark. Øko-info er et redskab for undervisere og alle interesserede i et grønnere Danmark. Find her mere end 3500 adresser i De Grønne Sider samt Øko-kalenderen og Det Grønne Bibliotek.

 

Et Grønnere Danmark