Af Jorden Om Jorden For jorden

En rejsende kom forbi.

Sådan lyder oplægget til et nyt kunstprojekt hos Øko-net på Lev & Lær Gården, Sydfyn, i hele september 2023.

En gruppe kunstnere med hver deres færdigheder. En komponist, en film mager og en skulptør.

Vi ønsker at tale med folk, der bor rundt i området, og optage deres historier/liv. Hvordan de dyrker, fouragerer, laver mad, spiser og lever, som enten er traditionelle eller esoteriske , håndlavede, hjemmelavede eller fantastiske.

For at få inspirationen til vores skabelse – et værktøj og/eller musikinstrument, der genopliver en tabt færdighed, eller gør konkret et abstrakt eller flygtigt begreb. Vi vil basere det hele i inspirationen fra sted og mennesker og land, og sætte sammen med vores anvittige blanding af færdigheder og passioner.

De tre er:

Michael Rexen (Danmark), sanger, komponist, multiinstrumentalist, globetrotter

Oriol Pont-Correas (Spanien). Opfinder, affaldssamler, kunstner. Oriol studerede illustration og scenografi i Barcelona, og hans nysgerrighed har ført ham ind i alle riger af manuel skabelse. I de sidste 20 år har Oriol specialiseret sig i en unik blanding af kunst, mekanik og skræddersyet møbelfremstilling. Smykkerne er designet til altid at glæde, inspirere og få folk til at grine. Hans arbejde findes i restauranter og barer, mange teaterforestillinger og et omrejsende cirkus.

Philippa Young (England). Philippa er forfatter, filmskaber og fotograf og medstifter af What Took You So Long? – et kreativt bureau og medieproduktionshus. I de sidste 14 år har Philippa rejst rundt i verden og filmet projekter og mennesker, der har en positiv indvirkning på verden, uanset om det er nomadiske kamelhyrder, oprindelige miljøaktivister eller femenister. Philippa har talt om WTYSLs arbejde ved to TEDx-arrangementer og ved adskillige filmvisninger rundt omkring i Europa og USA. Hun er også mor til Wren Sylvester og en ivrig gartner og komposter.

Værket vil blive præsenteret ved et arrangement i 2024.